måndag, januari 15, 2007

Den nya statstelevisionen

Om man ska tro borgerliga kritiker av public service så präglas såväl av SVT och SR av en borgerlig bias. Detta är på det hela taget en missvisande kritik. Och i går kväll fick vi ett bevis på motsatsen. SVTs reportage om den borgerliga alliansens första hundra dagar var det närmaste en moderat propagandafilm man kan komma. Till och med musiken var softad och mjuk som bomull i tittarnas öron. Det var skrattande ministrar, som var så glada så och berättade att allt var så roligt och fantastiskt och att det hade gått utomordentligt bra allting.
Visst det var ett reportage som har sitt värde då den informerar om ett förlopp, dokumenterar ett skede. Och sådant har ett värde.
Men det var egentligen bara de borgerliga politikerna som fick komma till tals på något vettigt sätt. Den enda "kritiska" var statsvetaren Tommy Möller. En duktig akademiker, men han är inte direkt någon vänsterdebattör. Hans kritiska synpunkt var att regeringen inte lyckats kommunicera sitt budskap. Det hade varit mycket negativt kring sänkningen av a-kassan. Det positiva med de skatter som samtidigt sänks hade den nya borgerliga regeringen inte riktigt lyckats få ut i debatten. Sa den kritiska rösten.
Den nya statstelevisionen tar form?

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hej!

Jag saknade kommentarer från oppositionen, även kommentarer från politiska reportrar tex Aftonbladet, Lena Mellin, DN Henrik Brors och Svd PJ Anders Linder. Programmet gav en skev bild av regeringen hundra dagar.
Mys-pys stämning

Jag är förvånad över att dom politiska erfarna reportarna som KG Bergström eller Mats Knutson ej fick möjligheten sammanställa gårdagens program.

Mvh
Rustan Rydman

3:44 em  
Blogger Håkan A Bengtsson said...

Ja, det finns mycket att säga om det programmet: det var verkligen en idylliserande bild av regeringens första 100 dagar....

12:06 em  

Skicka en kommentar

<< Home