söndag, februari 18, 2007

Göran Skytte gör avbön. Eller inte.

"Vissa medier mobbar, och det är klart att sådan medial mobbningskultur påverkar oss. Antingen så, att vi blir likgiltiga och avtrubbade. Eller så, att vi vänjer oss, anpassar oss. Varpå denna illvilliga och ibland ondskefulla mobbning så att säga erövrar våra sinnen, vilket i förlängningen påverkar attityder i befolkningen, och därmed också själva samhällsklimatet."
Jag var säkert inte den enda som tänkte på Göran Skyttes egen journalistiska gärning när jag läste dessa eftertänksamma rader i Svenska Dagladet (17/2). Hade Skytte kommit till insikt? Ville han göra avbön för sin illvilliga och ibland ondskefulla mobbning av sossar och andra vänsterrelikter?
Nej då, var lugn. Skytte är som han är. Tryggt att veta. Onskan den här gången stod Aftonbladets sportkolumninst Lasse Anrell som ett par dagar in i VM i Åre med inställda tävlingar skrev "Lägg ner skiten". Det kan han i och för sig få äta upp. Mer talande är emellertid Skyttes avslutande sentens. Åre blev en succé. Inte minst för Sverige. Det visade sig att "det goda därigenom än en gång vann över det onda".
Så om det hade gått åt helvete i Åre på alla sätt och vis. Hade då det onda vunnit över det goda? Undrar en luttrad läsare av Svenska Dagbladets alltid så illustra ledarsida.