måndag, juni 18, 2007

Sveriges bästa fotbollsskribent

Sveriges bästa fotbollsskribent är aktiv fotbollsspelare. Det skrivs mycket om fotboll. En del är ok. Annat försvinner snabbt, flyter in och ut ur medvetandet utan att man riktigt noterat varken innehåll eller skribent.
Henrik Rydström har en återkommande krönika i Offside. Alltid läsvärd. Där är han lika ful som på fotbollsplanen för sitt Kalmar FF. Lika uppkäftig mot stockholmsdominansen i mediebevakningen som hård på plan. I sin senaste krönika dissar han vissa skribenter som Jan Majlard i Svenska Dagbladet och Johan Esk i DN; "Ett okunnigt patrask". Utgången i krönikan är magnifik: "Å andra sidan. Vad skulle vi annars skratta åt i omklädningsrummet."
Men han lyfter också upp andra skribenter. Som Mats Olsson i Expressen och Simon Banks i Aftonbladet. Det står ut som kunniga och intelligenta kommentarer, de skriver också fruktansvärt bra. Underligt att det sämre i branschen, ja de i bland brutalistiska tongångarna, i dag finns i storstadens morgontidningar. Inte riktigt vad man hade väntat sig.

PS: Halmstad leder allsvenskan!