torsdag, november 09, 2006

Nätverket som ska ta Margot till makten

Veckans affärer uppger i fredagens tidning (på nätet under torsdagen) att det finns ett nätverk inom socialdemokraterna som arbetar för att Margot Wallström ska bli ny partiledare för socialdemokraterna. Bland de tunga namnen finns Göteborgs Göran Johansson och Frank Andersson, Stockholms Mikael Damberg och Malmös Ilmar Reepaul. Det är ett inflytelserikt garde som inte alltid stått så högt i kurs hos den gamla ledningen. Resonemanget tyder också på att det finns krafter som vill bryta med den tystnadens kultur som gripit omkring sig under senare tid. Mikael Damberg antyder också det krävs ett kulturell skifte vad gäller ledarrollen: "Man behöver inte tänka sig en stark och dominerande ledare. Det kan vara bra att bygga ett lag med flera viktiga roller". Det är bara välkomna en sådan utveckling. Och Margot Wallström är min personliga och enda favorit till partiledarposten. En mardrömsmotståndare för Fredrik Reinfeldt i nästa val.

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hej!

Jag anser också att det går att bygga ett lag, ej så dominerande ledare (sårbart). Det sägs att Ingvar Carlsson, såg sig mer som en lagledare, låta andra växa. Hålla sig i bakgrunden periodvis.

Om det står tex mellan Margot Wallström, Pär Nuder och Wanja Lundby-Wedin. Varför kan inte dessa kandiadater få presentera sitt s k program, bl a syn på ledarskap och viktiga frågor som partiet måste driva för återta regereingsmakten. En utfrågning, en hearing med valberedningen + antal andra företrädare. En idé som är värt att pröva.

Jag skulle gärna gå och lyssna även fast jag inte har rätt att ställa några frågor. En öppen och demokratisk process.

Hälsningar
Rustan Rydman
Maria-Södra stations (s) förening

10:11 fm  
Blogger Håkan A Bengtsson said...

En bra idé. Valet av partiledare har varit lite av en fråga för den inre kretsen så här långt. Ungefär som när katolska kyrkan väljer påve. Sedan släpper någon en försöktsbalong. Eller som i Rom vit eller röd rök. Det är dags att ta sig ur dimridåerna.

10:31 fm  
Anonymous Anonym said...

Tja Håkan

Long time no see

Håller med dig fullständigt, heja Margot! och Heja en ny ledarstil!

och så förstås Håkan

Heja HBK!

12:34 em  
Blogger Håkan A Bengtsson said...

Hej Fredrik,
det var länge sedan. HBK har väl hunnit att ta minst ett SM-guld eller om det är två sedan vi sågs senast.
Spelet kring kommande partiledare kommer att bli mycket intressant att följa. Dagens medier och nya medier som bloggandet ändrar nog förutsättningarna för allt detta ordentligt.
Håkan A

1:04 em  

Skicka en kommentar

<< Home