torsdag, november 29, 2007

Lars-Olof och Lars-Olov

Efter den borgerliga valsegern fick Lars-Olof Pettersson sparken av regeringen. Han var tillsatt som utredare av trygghetssystemen för företagare. Lars-Olof har jobbat i regeringskansliet, på Byggnads och sedan många år driver han ett konsultföretag. Häromdagen förklarade näringsminister Maud Olofsson att anledningen till att han fick sparken var att "Han kunde ingenting om företagarnas villkor". Vidare påpekade hon att han arbetat på SEKO som valledare.
Aftonbladet berättade igår att det rörde sig om en förväxling. Det rörde sig om en annan person som stavar ett likalydande namn så här: Lars-Olov Pettersson. Han jobbade förvisso på SEKO. Men var inte statlig utredare.
Pinsamt, var ordet.
(Vilket påminner mej om när en kvällstidning sökte Peter Nygårds på Föreningssparbanken (nu Swedbank) för en kommentar om den inbjudan banken skickat till dåvarande finansminister Bo Ringholm till en konferens i Portugal som råkade sammanfalla med Sveriges matcher i nämnda land under fotbolls EM. Den riktige Nygårds satt på ett plan och gick inte att nå. Istället fick tidningen tag i en annan Peter Nygårds som vitt och brett talade om att hela konferensen var en coverup för att Ringholm skulle kunna titta på fotboll i Portugal. Uppgifter tidningen tryckte. Det var ganska pinsamt, det också.)