fredag, augusti 24, 2012

Var det på Borgs och Littorins fjällsemester RUT föddes?

Vissa böcker blir bara liggande. Som Anders Pihlblads "Ett partis fall och uppgång. Berättelsen om de nya moderaterna". Till sist börjar man läsa och den här är lättsmält. Men en bra beskrivning av moderaternas förvandling under Borg och Reinfeldt. Den lider av en välkänd brist i denna genre: Pihlblad blir lite väl välvillig och vissa formuleringar kommer så att säga direkt från källan. Lite för mycket solskenshistoria och lite för lite distans. Kanske inte så mycket nyheter heller. Man får ändå helheten. Och blir samtidigt påmind om saker som man glömt eller borde snappat upp tidigare.
Som att moderaterna länge var så skeptiska till Almedalen. Politikerveckan betraktades länge som ett sosse event och bojkottades av de moderata partiledarna. Särskilt remarkabelt så här i efterhand var att Bo Lundgren var i Almedalen valåret 2002. Men han höll inte något tal! Gunnar Hökmark sa till en undrande journalist att Lundgren förmodligen var och badade.
Och sådana saker som att Anders Borg och Sven-Otto Littorin gjorde en gemensam fjällsemester påsken 2003 med sina fruar, sex barn och 18 liter vin. Med på resan fanns också två barnflickor.
Man undrar om det var där idén om ett RUT-avdrag tog form. Det kanske blev dyrt för familjerna Borg och Littorin! Ett skatteavdrag made the trick!

1 Comments:

Anonymous Sten-E said...

Så bra sammanfattat Håkan. Vi läste din text i en större grupp och skrattade glatt!

8:50 em  

Skicka en kommentar

<< Home