fredag, mars 28, 2008

Camerons "beer and sandwiches"

En del av Labours pånyttfödelse utgjordes av att partiet omfamnade nya värden och grupper. I början av 1990-talet inleddes den så kallade "prawncocktail"-offensiven. För att öka trovärdigheten i de finansiella kvarteren i The City.
Nu verkar den konservative partiledaren David Cameron göra något liknande, fast från andra hållet. Han flirtar nu vilt med de fackliga organisationerna. Bland annat har han anställt Richard Balfe för att jobba med torys fackliga kontakter. Balfe var tidigare för övrigt europaparlamentariker för labour! Så kan det gå.
Camerons försöker alltså vinna väljare i traditionella labourfästen. En toryledare har hittills aldrig framträtt på en TUC-kongress, vilket verkar vara Camerons mål på kort sikt. Men ledande företrädare för exempelvis Unite är avvisande på mer än ett sätt.
Men Camerons nya strategi har redan kallats för "beer and sandwiches"-offensiven. Politiken verkar gå i cirkel. Men å andra sidan en öl är alltid en öl. Och en räkcocktail alltid en räkcocktail. Och vänster är alltid vänster och höger är alltid höger. Eller?