tisdag, februari 26, 2008

Maud Olofsson på ett sluttande plan

Det var en pressad Maud Olofsson som stod till svars i P1 i morse. Först rullade ett gammalt band där Maud Olofsson förklarade att ett extern konsult hade intervjuat flera olika kandidater i den process som ledde till att Mikael Odenberg utsågs till generaldirektör. Häromdagen avslöjades att konsulten bara hade träffat en person: Mikael Odenberg!
Maud Olofsson kunde ha sagt att hon var felinformerad eller att hon hade uttryck sig oklart. Hon hade kunnat göra en pudel. Hon hade kunnat säga att det inte var hela sanningen och att hon bad om ursäkt för hela saken. Då hade hon kunnat vinna viss respekt.
Men hon vidhöll att allt var korrekt. Då måste man konstatera att hon håller fast vid något som uppenbarligen mot bakgrund av vad vi vet i dag var en lögn.
Maud Olofsson är på ett moraliskt sluttande plan. Vad vi hörde kan mycket väl ha varit början på slutet i hennes karriär.

1 Comments:

Blogger Unknown said...

Så uppenbart att hon ljög. Började prata om att konsulten intervjuat fler tidigare, men han fakturerade bara för en intervju.

12:17 em  

Skicka en kommentar

<< Home