tisdag, januari 27, 2009

"Texas" räddar Offside

Köpte senaste Offside. Förnyade inte min prenumeration häromåret. Tyckte att det blev lite väl mycket Göteborgsperspektiv och att tidningen kunde skriva sönder och överanalysera fotbollen. Men senaste numret verkade intressant i mina ögon. Temat är proffsliv under flera decennier från Roger Magnusson succéår Marseille till Viktor Elms resa till Holland som började helt nyss.
Men det som gör numret värt att läsa är faktiskt Per "Texas" Johanssons krönika. Inte bara för att han är en stabil back i HBK. Utan för det underfundiga sättet att skriva med en lite lätt cynisk underton. Den här gången berättar han om alla avskedsmiddagar med HBK-are som blivit proffs. Dusan Djuric bjöd fint på restaurang Svea i Halmstad. Medan Petter Hansson ordnade bord på O´Learys. Hamburgertallrik och en stor stark: "Sådan var Petter, sådan var proffsmiddagen - arrangemanget speglar människan."
Sedan har vi de som förknippas med snålhet för att de aldrig bjöd: Emra Tahirovic, Stefan Selakovic, Mikael Nilsson och Sharbel Touma. Eller de som berättar sent om middagen (Martin Fribrock och Peter Larsson): "Åtta personer kunde komma...Smart, men fult."
Nej en proffsmiddag enligt "Texas" innebär att man tittar på Dusan och beställer in något starkt och går ut på toaletten och spolar ner groggen: "Man vill att det ska svida en sista gång."
"Texas" räddar Offside.

2 Comments:

Anonymous hanna finmo said...

hans förra krönika var änu bättre. den utnämnde sosse-lasse i kalmar till allsvenskans smartaste spelare. bland annat.

3:56 em  
Blogger Håkan A Bengtsson said...

den hade jag missat, får leta i läggen

2:45 em  

Skicka en kommentar

<< Home