onsdag, januari 20, 2010

Främling i folkhemmet

Jag tröskar mig igenom moderaten Lars Tobissons tjocka memoarer "Främling i folkhemmet. Ett högerspöke ser tillbaka". Det är en märklig läsning. Född i en välbärgad familj i Göteborg verkar han ständigt betrakta sig själv som missförstådd och misshandlad. Fattiga elever fick stipendier men inte han. Och när han efter lång tjänst i moderaterna aldrig fick bli minister så var det för att han ägde ett stort fastighetsbestånd. Och genom hela boken tar han ett antal tjuvgrepp på vänstermänniskor i allmänhet och socialdemokrater i synnerhet. Inget direkt roligt. En del under bältet.
Ändå slutar boken med att han citerar tre socialdemokrater. När han lämnade riksdagen framförde Anna Lindh, Lars Ohly och talmannen Birgitta Dahl uppskattande ord. Och själve Göran Persson - som kommer väl ut ur boken! - säger i Fichtelius intervjubok att han har "mycket stor respekt för honom". Något motsägelsefullt är det. Eller är det som så att allt gammalt groll tonar bort med åren?

1 Comments:

Blogger Amer Al-bayya said...

VIVA Sverige.....((Stoppa AIPACs makt över USAs politik,kongress och folk omedelbart.. Läs vad Jimmy Carter sa och de andra som arbetat i USAs kongress om AIPACs makt över USAs politik.USAs politik styrs av AIPAC..))..
Hej, Nu är det nog..Ingen behöver dö orättvist och för ett orättvist krig för en del som vill ha bara mer makt, mer intresse, mer pengar och vill styra hela världen.Nu är det stopp , världen .Läs det här ,varsågoda:-
Medias ansvar, moral och rättvisa ska tvinga alla journalisterna och författare att tänka, skriva och visa fakta och alla sanna nyheter åt alla folk och åt alla partier m.fl..
Världens politik är ett stort område med olika människor , tankar , intresse, makt och olika mål..
Medias arbete och medias ansvar och moral är att folket får det bästa , sanna, riktiga fakta och nyheter..Idag har man mycket olika media och mycket olika nyheter och olika händelser som kommer från olika håll och fort, men man kan ta dem också fort ..Media ska inte mörklägga ,förvränga eller ändra nyheterna och alla händelserna ..
En stor del media gör det ...De medierna vill påvecka folk till fel fakta, fel införmation och till osant händelser för en viss intresse och för en viss politik och partier som tänker på val, makt, mer intresse och på mer stöd från folket..
Palestinafrågan, Irakkrig, Gazakrig och allt vad som händer i Mellanöstern med krig mot terror och att kritisera Islam med arabvärlden har varit i en del media mörklagda och förvrängda av de som vill skydda den här politik eller det här land-makt-....
Carl Philip bör vara rädd om Sveriges moral och rykte..Ta hem soldaterna ,politiker ..De ska till deras familjer och arbeta för en rättvis ,säker framtid utan krig och de alla mörklagda ,förvrängda fakta om en del stora frågor i politiken..Tack..MVH..((Vi behöver fotdans politik nu..Vi behöver världens och Sveriges bästa och sista politiker i hela världen..Vi behöver hans fotdans politik,Sverige..))..

1:32 fm  

Skicka en kommentar

<< Home