onsdag, november 01, 2006

Sapnetgate, fortsättning följer

I valrörelsen avslöjades att ledande folkpartister hade varit inne och tagit del av information på socialdemokraternas interna datornätverk SAPnet. Folkpartiets partisekreterare Johan Jakobsson och presschef Niki Westerberg avgick i all hast. Allt framkom uppenbarligen inte när intrånget blev offentligt. TV4 publicerar i dag polisförhör och visar att presschefen vid cirka tio tillfällen fick information från intrången av LUFaren Per Jodenius. När allt kom ut i medierna raderade hon alla mejl som bar spår av spioneriet. Aftonbladet påminner om att den nuvarande Erik Ullenhag tog emot material från Jodenius. Han hävdar att han inte visste hur det hamnat i folkpartiets ägo. Expressen citerar en chatkonversation mellan LUFarna Per Jodenius och Tobias Holdstock. De kommer överens om att skjuta över ansvaret på en LUFare i Skaraborg, Nicklas Lagerlöf.
"Jag tycker", skriver Tobias Holdstock, "att det måste hållas borta från LL. och då måste det bort från Stockholm. Lagerlöf kan få ta smällen. Om det går."
LL står för Lars Leijonborg.
FF står för fortsättning följer.

2 Comments:

Blogger Jonas Morian said...

Jättekul att du och Arenakollegorna börjat blogga! Jag var f ö själv inne på det du skriver om här häromdagen ("En skadal Reinfeldt inte behövde"). Jag skulle inte bli särskilt förvånad om Lars Leijonborg också snart kallas till polisförhör. Och då färgas även han så starkt av skandalen att hans situation som statsråd och partiledare torde bli ohållbar.

2:02 em  
Blogger Håkan A Bengtsson said...

Ja, Jonas du är ju en av föregångarna i blogvärlden. Vi kommer med i tredje eller om det är fjärde vågen.
Sista ordet i folkpartiskandalen är nog inte sagt.

10:18 fm  

Skicka en kommentar

<< Home