söndag, januari 27, 2008

Manar till kulturkamp

Vissa dagar är det svårt att hålla sig för skratt. Jag kan inte ge något genomarbetat omdöme om tidskriften Mana. Men att anklagelserna om antisemitism, kvinnofientlighet och rasism saknar grund är helt uppenbart. Det spelar liksom ingen roll när den här typen av mediala högerdrev kör igång. Anklagelserna lever vidare oavsett om de stämmer eller inte. Som när Expressen på sin debattsida hävdar att "vänsterrasism är inget nytt". När till och med Tommy Hansson från den ökända och perifera tidningen Contra släpps in för att understödja tesen "kulturstödet är bara för vänstern" då vet man att alla medel är tillåtna i denna "liberala" kampanj mot vänsters imaginära dominans i kulturvärlden. Dilsa Demirbag-Sten fortsätter för sin del med att återge uppgifter i nyliberala Neo om att en skribent i Mana som ska startat tidningen i själva verket är påhittad. Vad det nu har med saken att göra. Uppgiften dementeras för övrigt i Dagens Nyheter.
Men den "liberala" högerns kamp mot kulturvänster har bara inletts. Det är dags att sätta sig till motvärn. Attackerna mot Mana manar till kulturkamp.

8 Comments:

Blogger Jonathan Leman said...

"Men att anklagelserna om antisemitism, kvinnofientlighet och rasism saknar grund är helt uppenbart."

jasså, på vilket sätt är det uppenbart? Enligt internationellt erkända definitioner av vad som utgör antisemitism passar Mana rätt väl in i mönstret.
http://www.eumc.at/eumc/material/pub/AS/AS-WorkingDefinition-draft.pdf

Tycker du att yttranden som dessa är helt oproblematiska?

"fred och Israel hör inte ihop, bara om det understickas med militärt medel och förverkliga den israeliska sniken och girigheten i hela Mellanöstern."

"Precis som ”arabälskare” eller ”niggerälskare” är ”anti-semit” ett invektiv som smetar ner sin användare genom association. Det används ofta av bosättare, av Foxman spionmästaren, Kathane rasisten, Mort Zuckermann, ägaren till USA Today, Conrad Black, make till Barbara Amiel, Sharon massmördaren, Richard Perle vapenskramlaren, Tom Friedman lagvrängaren, Shylock lånehajen och Elie Wiesel, betala-medan-du-gråter-holocaust-snyftaren. "

"Idag är det det arabiska folkets tur att malas i Non-stop-going-machine-of-Holocast!"

"det absurda är att även standardversionen av Förintelsen – den sionistiska versionen – används för att hålla Förintelsens hjul rullande. "

http://gokenjonte.blogspot.com/2008/01/den-samtida-antisemitismen.html

Läs den här artikeln:
http://axess.se/web/discussion.nsf/0/94475DF11F7B2BC5C12573D4004CAED5


Läs dessa och säg om du fortfarande tycker att uppfattning att Mana är antisemitisk "saknar grund".

Mana har plockat ner ett stort antal av artiklarna från nätet men jag kan maila dem till dig om du är intresserad. Det kan vara en idé att läsa lite innan man uttrycker sig alltför tvärsäkert

Hälsningar
Jonathan

5:43 em  
Blogger Jonathan Leman said...

Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

9:37 fm  
Anonymous Anonym said...

Vad har du för kommentar nu, då, när det är bevisat att Babak själv hittat på den "kvinnliga, kurdiska feministen"? Eller har det inget med saken att göra?

3:43 em  
Blogger Håkan A Bengtsson said...

Det har inget med frågan om tidskriften skulle få kulturstöd eller inte.

4:32 em  
Anonymous Anonym said...

Men du håller väl med om att det är svårt med trovärdigheten för en tidskrift som ljuger om ett en av sina medarbetare är en låtsasfigur? Redaktörerna har ljugit. Är inte det ett problem?

12:56 fm  
Anonymous Anonym said...

liberala think tanks har anammat de mindre smakfulla nykonservativa politiska greppen från usa - ljug om din motståndare, ljug hårt och låtsas som ingenting när det dementeras.

lögnen hinner tre varv runt jorden innan sanningen fått på sig skorna

det sätter vänstern i en svår sits. gör man inget fastnar nidbilden. anlägger man moteld med samma taktik förstör man debattklimatet och riskerar att döda det sista lilla förtroende som finns för det demokratiska styret.

de här människorna är kort sagt onda.

1:28 fm  
Blogger Jonathan Leman said...

Håkan, är det fortfarande lika självklart att anklagelserna om antisemitism och rasism saknar grund?

12:15 em  
Anonymous Anonym said...

[b]Supreme Search Engine[/b]

[i]A powerful new search engine on the Net! Find information and websites on the Internet. [/i]

[url=http://www.supremesearch.net]Supreme Search Engine[/url]

[url=http://www.supremesearch.net][img]http://www.supremesearch3000.bravehost.com/Mini.jpg[/img][/url]

1:03 fm  

Skicka en kommentar

<< Home